Vaippojen hoito

Ennen ensimmäistä käyttöä

Pese kaikki Ecokid-tuotteet ennen ensimmäistä käyttöä etiketissä ilmoitetussa lämpötilassa. Muista poistaa imuosat vaipoista ja sulkea kaikki tarranauhat ennen pesua (kiinnitä ne erityiseen paikkaan). Imuosat saavuttavat optimaalisen imukyvynsä 2-3 pesun jälkeen, voit joko pestä ne 2-3 kertaa ennen ensimmäistä käyttöä tai pestä ne vain kerran ja tällöin muista vaihtaa imuosia hieman useammin ensimmäiset 1-2 kertaa.

Mitä tehdä likaiselle vaipalle vaihdon jälkeen

Jos vaipassa on kiinteä kakka, irroita kakka vessaan. Huuhtele sitten vaippa nestemäisen kakan ja pissan poistamiseksi ja laita se muoviastiaan tai märkäpussiin, jossa se voi odottaa pesua. Vaihtoehtoisesti voit käyttää saippuaa myös ennen vaipan asettamista pussiin/astiaan.

Suosittelemme, että peset likaiset vaipat 48 tunnin kuluessa, koska homeet saattavat muuten alkaa näkyä. Toimittajamme suosittelevat korkeintaan 3 päivän varastointiaikaa. Älä laita likaista vaippaa vedellä täytettyyn astiaan, se lyhentää turvallista varastointiaikaa

Käsinpesu

Vaipan käsinpesua ei suositella. Vaippojen imukyvyn takia on melkein mahdotonta saada vaippaa puhtaaksi käsin, mutta vaippaa on melko helppo vahingoittaa. Varsinkin PUL-vedenpitävä kerros vahingoittuu helposti käsinpesun aikana.

Vaippojen kuoret voidaan huuhdella käytön välillä, mutta niiden hankaaminen on tarpeetonta ja jopa haitallista kuoren vedenpitävyydelle.

Pesu

Pääsääntöisesti kangasvaipat tulisi pestä 60 asteessa. Joskus voit pestä ne 90 asteessa, mutta jos teet niin säännöllisesti, se lyhentää vaippojen käyttöikää.

Vaipanpäälliset eivät tarvitse usein pesemistä, ja matalat lämpötilat ovat riittäviä niiden pesemiseksi, koska ne eivät ole suoraan kosketuksessa kakan kanssa.

Koska vaipat on suunniteltu imemään vettä hyvin, niiden pesuun tarvitaan suuri määrä vettä. Jos koneessasi on jonkin verran vettä säästävä tila (ECO), vältä sen käyttöä. Täytä kone 2/3 kapasiteettiin varmistaaksesi, että jokaiseen vaippaan menee tarpeeksi vettä.

Muista sulkea kaikki tarranauhat ennen pesua, avoimet tarranauhat voivat vahingoittaa muita vaippoja ja myös tarranauhan käyttöikä lyhenee

Pesujauhe tai pesuneste

Sama suositus koskee vaippoja kuin vauvanvaatteita: Pese vaipat pesuaineella tai pesunestella ilman hajusteita ja älä käytä huuhteluaineita. Joidenkin vanhempien mielestä pesuneste on jauhetta tehokkaampaa.

Desinfiointiaine

Vaippojen säännöllinen desinfiointi on tarpeetonta, ohjeiden noudattaminen riittää bakteerien tappamiseen. Kuitenkin suolistoinfektion tapahtuessa tai kun vaippa siirretään seuraavalle vauvalle, on järkevää käyttää pyykin desinfiointiainetta normaalin pesun yhteydessä.

Kuivaus

Narulla tapahtuva kuivaus on paras kangasvaipoille. Erityisesti talvella, kuivaus voi viedä kauan, mikä tarkoittaa, että sinun on ostettava lisää kangasvaippoja koko jakson kattamiseksi. Jotkut tuotteet voidaan kuivata myös kuivausrummussa, mutta huomaa, että rumpukuivaus lyhentää käyttöikää. Tämä on kompromissi: osta enemmän vaippoja ja kuivaa ilmassa, ja ne elävät hyvin kauan, tai osta vähemmän, käytä kuivausrumpua, ja vaippojen käyttöikä saattaa jäädä lyhyemmäksi. Vaippojen on kuitenkin selviydyttävä yhden lapsen koko tarpeista.

Älä kuivaa vaippoja lämmittimellä, rättipatterilla tai muussa kuumassa paikassa (esim. metalliaita auringossa). Vesitiivis kerros voi vahingoittaa.

Jos kuivatat vaippoja auringossa, laita vaippojen sisäpuoli on aurinkoa kohti. Auringonvalo valkaisee sisäpuolen pinttyneitä tahroja ja samalla säästää värikkään puolen haalistumiselta.

Silitys

Älä silitä kangasvaippoja. Jos peset ne ohjeiden mukaisesti, eikä pesukoneesi kuulu tekniseen museoon, bakteerien tappaminen tapahtuu jo pesukoneessa.

Puhtaiden vaippojen varastointi

Älä säilytä puhtaita vaippoja tiivistetysti pieneen tilaan. Niiden välissä on vähän ilmaa. Koska vaipat imevät valtavan määrän vettä pesun aikana, et voi olla varma, että ne ovat täysin kuivia sisältä, joten älä säilytä niitä ilmatiiviisti (kuten muovipussissa). Älä käytä tyhjiöpusseja, sillä sen jälkeen imukyvyn palautuminen kestää kauan.

Tahroja

Kangasvaippojen sisäpuolella olevat tahrat ovat melko yleisiä, eivätkä ne tarkoita sitä, että vaippa on likainen. Vähennä tahrojen todennäköisyyttä poistamalla kaikki kakut vaipasta. Sappisaippuan käyttö vähentää myös tahrojen syntymisen mahdollisuutta. Kun tahra on syntynyt, auringonpaiste, sappisaippua tai aika (vaipat haalistuvat käytön aikana) voivat auttaa pääsemään eroon siitä. Se on myös mahdollisuus harkita uudelleen suvaitsevaisuuttasi vaippojen tahroihin :)