Kuinka monta kestovaippaa tarvitsen?

Jos et ole koskaan käyttänyt kestovaippoja, kriittinen kysymys on, kuinka monta vaippaa tarvitset? Tämä riippuu seuraavista:

Kasvu

Vauva käyttää vaippoja noin kahden ensimmäisen elinvuoden aikana, ja tänä aikana se kasvaa paljon. Ecokidissa myymämme ns. OneSize -vaipat ovat noin 4 kg: sta vaippakauden loppuun. Alle 4 kg painaville vauvoille suosittelemme käyttämään kertakäyttövaippoja tai erityisiä vastasyntyneitä vaippoja, jotka aiomme ottaa valikoimaamme myöhemmin.

Tavoitteesi kestovaippakäytössä

Saatat haluta käyttää pelkästään kestovaippoja , mutta monet vanhemmat valitsevat käyttää niitä esimerkiksi 80% ajasta, mikä tarkoittaa, että neuvola- tai päiväretkillä luontoon, he käyttävät silti kertakäyttövaippoja mukavuuden vuoksi. Suosittelemme, että käytät vähintään 50 % kestovaippoja muuten joko likaisten vaippojen varastointiaika jää liian pitkäksi tai pesukone käy lähes tyhjänä.

Kuivaus

Jos kuivatat vaipat narulla, tarvitset enemmän vaippoja pidemmän kuivumisajan takia. Vaippojen käyttöikä voi kuitenkin olla pidempi, koska rumpukuivaus lyhentää kestyovaippojen käyttöikää.  

Kuinka usein vaihtat

Tätä on vaikea arvioida etukäteen, ja vauvan elämän aikana se muuttuu usein. Jos vauva on jo syntynyt, sinulla voi olla jonkinlainen käsitys siitä, kuinka usein vauva tarvitsee uusia vaippoja, vähemmän vai suunnilleen samoin kuin keskimäärin.

Yövaippojen käyttö

Yksi yövaippa vastaa noin kahta normaalia vaippaa, koska se on suunniteltu kestämään koko yön. Asiat eivät kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan ja joskus vaippaa saa vaihtaa uudelleen 10 minuutin kuluttua ... mutta keskimäärin se kestää kauemmin.

Laskelma

Tässä laskelmassa oletetaan, että peset vaipat joka toinen päivä, mitä suosittelemme. Myös kuivaus narulla on olettamana.

Löydät laskelman perusarvot tästä taulukosta:

Sinun käyttötavoite
50% 75% 100%

Vaihdot

/ pv

6 9 13 18
8 12 18 24
10 15 23 30

 

Tee sitten seuraavat säädöt:

- Rumpukuivaus: hyppää yksi sarake vasemmalle

- Kaksi yövaippaa: -1, kolme yövaippaa (joka ilta): -2

- Joustavampi pesuaikavalinta: +2

Esimerkiksi narulla tapahtuva kuivaus, 75% tavoitekäyttö ja 25% kertakäyttöisten vaippojen käyttö, 8 vaihtoa päivässä, tarvitset joko 18 normaalia kestovaippaa tai 13 normaalia kestovaippaa ja 3 yövaippaa. Jos päätät käyttää kuivausrumpua, tarvitset vain 12 normaalia kestovaippaa tai 7 normaalia ja 3 yövaippaa.

Huomaa myös, että yövaipat eivät ole tavallisia kestovaippoja parempia ensimmäisen kolmen kuukauden aikana, koska koska vastasyntyneet tarvitsevat muutamaa vaippojen vaihtoa yön aikana.

Kestovaippojen tavoitekäyttö tulisi mitata päivässä. Jos aiot käyttää sitä 100% arkisin ja sitten 0% viikonloppumatkoilla, käytä tietysti 100% -saraketta :)

Tämä laskelma on likimääräinen ja on tarkoitettu vain antamaan käsitys siitä, kuinka monta vaippaa tarvitset. Jokainen vauva ja jokainen perhe-elämä on erilainen.